Pagina's

zaterdag 19 januari 2013

granny stripe tas

Ik had nog een klein tasje nodig om mijn boterhammekes en wat tussendoortjes in te steken om mee te nemen naar het werk. Ik had al een "werkzak" maar die was zo groot dat er meer rommel in stak dan wat anders dus maakte ik er maar eentje.
Ik heb langer gezocht achter een geschikt patroontje denk ik dan dat het geduurd heeft om de tas te maken.
Om dan uiteindelijk zonder patroon er vlug eentje te maken.
2 leuke kleurtjes gezocht, raad gevraagd aan men dochters, maar als die achter hun laptop zitten is alles goed wat ik laat zien, om er vlug vanaf te zijn ;)

Patroontje:
Gestart met 33 losse, daarna 14 groepjes van telkens 2 stokjes gehaakt, op het einde van de toer niet keren zoals gewoonlijk maar aan de onderkant van de rij losse beginnen haken.
Hier kan je duidelijker zien wat ik bedoel.
Ik heb dan 5 toeren rechthoekig gehaakt, dus 5 toeren gemeerderd in de hoeken en daarna verder haken zonder te meerderen tot de gewenste hoogte. Op het einde nog 4 toeren enkel vasten en een handvat gemaakt uit enkel vasten. Amper draadjes instoppen en alleen naaiwerk om het handvat vast te maken, heel simpel dus. Ik hoop dat het een beetje duidelijk is, anders vraag gerust.
Ik gebruikte in totaal 4 bollen Miami  2 gele en 2 blauwe. Mijn nieuwe zakje voor exact 4,00€

Ondertussen ben ik bezig aan een ripple deken in Bravo color, hier zal ik nog wel een tijdje aan werken maar het is wel leuk om te maken. Afwisselend haak ik dan verder aan een mat die in de keuken moet komen in Lammy Match, dit is een bandjesgaren, het verwerkt heel mooi maar is wel wat zwaarder om te haken, dus niet te lang na elkaar, ik gebruik de mossteek hier voor.










19 opmerkingen:

  1. Je bent lekker bezig:-)! Je tasje is hartstikke leuk met dat blokjes patroon...bedankt voor de uitleg! Wat een grote projecten heb je zeg:-))...vooral de ripple wordt schitterend!! Grtzz..Maddy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Ik ben steeds op zoek naar simpele patroontje, niet te veel tellen en nadenken, niet te veel draadjes in stoppen, niet te veel naaiwerk ... gewoon door haken ;)

      Verwijderen
  2. Jij hebt je niet verveeld zo te zien :)
    Ik ben fan van je tas! En de mossteek ken ik nog niet, dus die ga ik meteen even opzoeken want het geeft wel een leuk effect zo te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vervelen doe ik me nooit ;) De mossteek was ook nieuw voor mij, het is mooi langs beide kanten, heel simpel, 1 halve vaste en daarna 1 half stokje, steeds herhalen, ik had er een link van maar het nergens meer vinden.

      Verwijderen
    2. Dat is inderdaad lekker simpel! Hij ziet er zo op de foto veel ingewikkelder uit. Ik ga hem maar eens onthouden :)

      Verwijderen
  3. Prachtig dat dekentje in wording! En wat een leuk idee, een mat haken! Goed bezig jij :-) én de lunchtas is ook erg leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel, ik heb al zoveel matten versleten in mijn keuken, allemaal wel goedkope van de Ikea maar je krijgt dat op de duur niet meer proper en deze kan ik dan zelf wassen ;)

      Verwijderen
  4. doe het zowat in munne broek..........ha ha ha ha die kids van jou, goed zeggen om er maar vanaf te zijn...ow zo herkenbaar heerlijk ♥

    dank je wel ook voor het patroon......voortaan gelijk maar zelf gaan verzinnen jij, hij is prachtig geworden de ripple deken is zo al een plaatje ♥ en hoppa nog even een mat maken dr bij.....bezige bij
    lieve groet jenneke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tja pubers he, ik heb soms, allez regelmatig, het gevoel dat ik tegen de muren praat ;)
      Dank je wel en graag gedaan, ik moet toch al mijn wolletjes eens proberen he ;)

      Verwijderen
  5. Zo wordt gaan werken een vrolijke aangelegenheid :-) leuk tasje! Mooie deken ben je aan het maken. Ook de mat wordt mooi, knap werk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Het tasje was snel klaar, hopelijk raken men deken en mat ook af en komen er niet te veel andere leuke dingen tussen.

      Verwijderen
  6. Op Pinterest gezet, zo mooi die tas; ga ik zelf ook eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Veel succes, ik zie het resultaat wel verschijnen ;)

      Verwijderen
  7. Drie prachtige projecten. Had net hetzelfde idee als mijn collega van De Creazusjes : tas op mijn Pinteres bord

    Lieve groetjes,

    CreativEls
    http://koekjehaakjemaakje.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Die mat is super! met welke naald maak je die?
    Inez

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mooie projecten ben je bezig Kristel, de deken en de mat komen goed, nog wel wat werk, maar je komt er wel. Ook je tas zou ik meteen wel willen, leuke kleurtjes!
    Groetjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Inderdaad ik ben er nog lang niet, ik heb nu ook weer nieuwe wol binnen en die roept heel erg naar mij ;)

      Verwijderen