Pagina's

zondag 13 mei 2012

weekendje Zeeland

Vrijdag 11 mei ben ik rond 16u vertrokken richting Brugge om Thomas (mijn lieve schat) te gaan ophalen, het verkeer zat serieus tegen want ik had veel file en vertraging onderweg. Rond 18u aangekomen in Brugge, Thomas zijn spullen vlug in de mobilhome geladen, nog vlug een koffietje gedronken en weg richting Zeeland.
Thomas had al wel een beetje opzoek werk geleverd om uit te zoeken naar waar we allemaal konden gaan, natuurlijk, onervaren als we nog zijn, na 17u zijn de recepties op de campings dicht dus een camping was uitgesloten. Gelukkig had ik wel 2 boeken voorzien om ter plaatse nog wat uit te zoeken en zo vonden we dan Camping De Ploeg in Groede waar ook een camperplaats was voorzien.
Dit is een mooie camperplaats, deze wordt om 22u afgesloten met een poort, 7,50€ per nacht, elektriciteit, water en lozen inbegrepen.
Ondertussen was het al bijna 20u en we moesten ook nog eten, gelukkig vinden we met onze GPS ook voorzieningen om te eten. Het eerste restaurant dat we vonden was gesloten, dan maar het volgende, weer pech want dat was ook gesloten.
Gelukkig 3de keer goeie keer en we konden eten. Na een lekker avondmaal reden we weer richting camping De Ploeg. Aangezien het een camperplaats was konden we niet daar gebruik maken van het sanitair dus moesten we voor de 1ste keer onze douche uit proberen. Om te kunnen douchen heb je liefst warm water nodig en ook dit was de 1ste keer en dit bleek nog niet zo simpel als het leek.
We kregen de boiler niet aan de praat, van alles geprobeerd, deze ging elke keer in foutmelding dus de boiler maar eens van nader bekeken en de gebruiksaanwijzing er toch maar bij gehaald en eens deftig gelezen.
Ik dacht dat ik het had gevonden, we moesten een kraantje anders zetten en dan zou het wel lukken en ja we hoorden water stromen dus nu zou het wel goed komen. Helaas het water bleef maar stromen en ik vond dit maar verdacht, het leek wel of ik buiten water hoorde stromen. Inderdaad, de kraan die we hadden verzet was die om het water af te laten. Nog steeds geen warm water, neen helemaal geen water meer want alles was weg gelopen. We moesten onze tank dus weer vullen, we hadden een tuinslang bij maar natuurlijk was deze te kort, dan maar vullen met een draagbare watertank. Na een tankje of 5, het was ondertussen al donker, toch weer genoeg water kunnen verzamelen en opnieuw een poging om aan warm water te geraken. Ondertussen had ik ontdekt dat er buiten een klepje moest verwijderd worden anders kon de boiler niet starten, en  ja hoor na een 15 minuutjes eindelijk warm water en waren we toe aan een warme douche. Onze avond was dus snel voorbij en tijd om te gaan slapen.

De volgende morgen alles klaar gemaakt om terug te vertrekken richting Vlissingen.
Bij alles klaarmaken hoort natuurlijk ook het toilet reinigen bij ;-)
In de voormiddag rondgewandeld in Vlissingen, mooi en gezellig stadje, 's middags daar wat gegeten en dan vertrokken richting Domburg.
In Domburg hebben we op camping Hof Domburg gestaan, heel mooie camping met veel faciliteiten aan, heel verzorgd en verwarmd sanitair maar wel prijzig, 34€ per nacht. De camping is op wandelafstand gelegen van het stadje Domburg. Domburg is een gezellig stadje met een heel mooi strand en duinen om te wandelen, een aanrader.
Dijk van Domburg

Strand van Domburg
Effe poseren ...
Zand in de schoenen ...
Mijn lieve schat ...
Tijd voor de aperitief ...
Mijn moederdagcadeau ...
We hebben een zalig weekendje achter de rug, we hadden heel veel geluk met het weer en kijken al uit naar een volgende keer ...

3 opmerkingen:

 1. amai het was precies een heel leuk weekend. Natuurlijk was jij, mijn lieve schat, ook nodig om er zo een leuk weekend van te maken. En ondertussen zijn we weer iets meer ervaren reizigers :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik dacht toch eens gezegd te hebben dat je dat klepje moest open zetten om warm water te maken :)
  Allez da zal je wel ni meer vergeten nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Neen dat gaan we niet meer vergeten maar je moet aan zoveel denken he, ik ben eens benieuwd wat jullie allemaal gaan meemaken ;)

  BeantwoordenVerwijderen