Pagina's

zaterdag 1 september 2012

Vlaggenlijn

Na veel zoeken en uitproberen om driehoekjes te vinden voor een gehaakte vlaggenlijn heb ik in het boekje "150 bijzondere Haak en Breifiguren" een geschikt patroontje gevonden. De slinger is gehaakt in Lammy Champion multi  . Het was ook weer heel veel foto's maken voor er iets toonbaar tussen zat en dan nog ;)

Basis voor het driehoekje
  • 4 losse sluiten met een halve vaste
  • 3 losse (telt als 1ste stokje) daarna nog 2 stokjes in de ring, 3 losse, 3 stokjes, 3 losse, 3 stokjes, sluiten met een halve vaste
  • 3 losse, 2 stokjes in het 1ste boogje,  2 losse, 3 stokjes, 3 losse, 3 stokjes in het volgende boogje, 2 losse, 3 stokjes, 3 losse, 3 stokjes in het volgende boogje, 2 losse, 3 stokjes, 3 losse en sluiten met een halve vaste.
  • toeren verder maken zo groot als je het driehoekje wenst, om de hoeken te maken telkens, 3 stokjes, 3 losse, 3 stokjes in het boogje, de zijkanten telkens 2 losse, 3 stokjes in het boogje, 2 losse, 3 stokjes in het boogje , ...
 

2 opmerkingen:

  1. Ze zijn erg leuk, ik ben al een paar dagen met stoffenvlaggetjes bezig. Groetjes Esther.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankjewel, ze zijn alvast leuker dan de plastieken die ik vroeger gebruikte ;) in stof kan je ook alle kanten uit, ik heb alleen nog geen naaimachine, ik zie ze wel verschijnen als ze af zijn je vlaggetjes ;)

    BeantwoordenVerwijderen